balkje 1

 Voordelige taxiritten in Oosterhout

Reserveer vooraf uw taxirit
Balkje

Taxi Centrale Oosterhout is het goedkoopste taxibedrijf in Oosterhout. Wij werken met vaste tarieven, zo komt u dus nooit voor verrassingen te staan. Liever een factuur? Taxi Centrale Oosterhout kan uw taxivervoer op rekening verzorgen. Maakt u op vaste tijden of dagen gebruik van de diensten van Taxi Centrale Oosterhout? Dan is het mogelijk om een prijsafspraak met gereduceerd tarief te maken. Om onze scherpe prijzen te kunnen handhaven vragen wij u wel de speciale ritten vooraf te reserveren. Moet u onverwacht naar bijvoorbeeld Schiphol of een andere luchthaven? Dan kan het zijn dat we extra kosten moeten berekenen.

Taxi tarieven bij Taxi Centrale Oosterhout

TariefsoortInstapPrijs per kmPrijs per min.
Tarief 1
1 t/m 4 personen
€ 3.60€ 2,65€ 0,44
Tarief 2
5 t/m 8 personen
€ 7,33€ 3,34€ 0,49
Wachttijd tarief€ 49,64/uur  

Aantal Vaste Taxiprijzen bij Taxi Centrale Oosterhout

 VanNaarTaxi PrijsBus Prijs
1.Oosterhout/ BredaSchiphol€ 160€ 180
2.Oosterhout/ BredaRotterdam Airport€ 130€ 150
3.Oosterhout/ BredaEindhoven Airport€ 130€ 150
4.Oosterhout/ BredaZaventem (Brussel)€ 160€ 180
5.Oosterhout/ BredaDüsseldorf€ 220€ 250

Om gebruik te maken van ritten met een vast tarief, dien je deze minimaal 48 uur van tevoren te reserveren.
Als je dit niet op tijd doet, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

 

Indien je gebruik maakt van vaste ritten en deze vallen binnen de spitsuren of in de nacht, worden er ook extra kosten van minimaal € 20,- in rekening gebracht voor het vervoer. Deze toeslag is van toepassing boven op het reguliere vaste tarief. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je ritten.

 

Tijden

  • Spitsuren zijn van 17:00 tot 19:00
  • Nachtritten zijn tussen 00:00 en 07:00 
Reserveer uw taxirit

Bereken uw prijs

De prijsberekening voor een rit met een straattaxi wordt beïnvloed door verschillende aspecten: het starttarief bij aanvang, de afstand die wordt afgelegd en de duur van de rit. Voor elk van deze elementen is er een vastgesteld maximumprijs van kracht. Deze maximumprijs is ingesteld om ervoor te zorgen dat u als klant nooit onnodig veel betaalt.

Taxitarieven worden vastgesteld door individuele taxibedrijven of chauffeurs en moeten duidelijk worden vermeld op de tariefkaart in de taxi. Deze tarieven mogen echter niet hoger zijn dan de vastgestelde maximumprijzen die gelden voor de betreffende regio. Zo wordt er gegarandeerd dat klanten eerlijke prijzen betalen en worden buitensporige kosten vermeden.

Soort taxivervoer Maximum instaptarief Maximum kilometertarief Maximum tijdtarief

Personenauto

 (1 t/m maximaal 4 personen)

€ 3.60€ 2,65€ 0,44

Busje

(5 t/m maximaal 8 personen)

€ 7,33€ 3,34€ 0,49
Wachttijd tarief€ 49,64/uur  

Hoe worden de kosten van een taxirit berekend?

 

De kosten van een taxirit omvatten het instaptarief, het tarief per kilometer en het tarief per tijdseenheid. Laten we een rit van 9 kilometer maken die 20 minuten duurt.

  • Instaptarief € 3,60
  • Kilometertarief 9 x € 2,65 = € 23,85
  • Tijdtarief 20 x € 0,44 = € 8,8

In dit eenvoudige voorbeeld bedraagt de totale prijs voor de taxirit (€ 3,60+€ 23,85+€ 8,8) = € 36,25.

 

Het is belangrijk op te merken dat de werkelijke tarieven variëren afhankelijk van de locatie en het taxibedrijf, evenals de manier waarop extra kosten zoals vertragingen en wachttijden worden berekend. Raadpleeg altijd de tariefkaart van het specifieke taxibedrijf voor nauwkeurige informatie over prijzen en kosten.


Bij vertragingen tijdens een taxirit worden de kosten eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als er bijvoorbeeld verkeersopstoppingen zijn, zal de klant bijdragen met hogere kosten. Daarentegen zullen bij een vlotte rit de kosten voor de klant lager zijn. Dit zorgt ervoor dat de ritkosten in verhouding staan tot de benodigde tijd en inspanning om de bestemming te bereiken.

 

Het wachttarief bij taxi's kan in rekening worden gebracht als dit vooraf is afgesproken voordat de rit begint. Dit wachttarief geldt in situaties waarin de chauffeur moet wachten, bijvoorbeeld als een vergadering van de passagiers langer duurt dan verwacht. Het wachttarief compenseert de tijd en inzet van de chauffeur voor het wachten en beschikbaar zijn voor de klant.